Jgheaburi și Burlane PVC
0 752 223 753 Livrare în toată România

Întrebări frecvente

Ce avantaje are sistemul din PVC?

De aproape 2000 de ani, omenirea foloseste sisteme pluviale la acoperisuri. Jgheaburile și burlanele au fost confectionate din lut, ceramic, lemn, fier. În prezent, din ce în ce mai des, acestea sunt înlocuite cu altele de "ultimă generație", fabricate din materiale mult mai ușoare și, totodată, cu mult mai rezistente la lovire, umiditate și diferențe mari de temperatură. Rezistența în timp jgheaburilor si burlanelor din PVC, ca si a produselor din PET este de aproximativ 500 ani daca nu si un mileniu. Pe scurt, este vorba despre jgheaburi și burlane din PVC, din plastic extrudat, deosebit de rezistent la variații mari de temperatură. Caracteristica noilor tipuri de jgheaburi și burlane o constituie rezistența, greutatea deosebit de redusă, paleta coloristică largă pe care o oferă (putând fi ușor adaptabile la culoarea de ansamblu a clădirii) și, nu în ultimul rând, ușurința de montare. Înzestrate din construcție cu un sistem de mufare, componentele, care se introduc unele în altele, fie se așează fest (îmbinările fiind special calculate pentru aceasta), fie sunt lipite cu un adeziv special.

Sistemele pluviale din PVC mai au un avantaj la aparitia zgarieturilor. La producerea pieselor sistemului prin metoda extrudarii, include in sine colorarea in masa a pieselor, astfel la zgarieturi nu se va vedea diferenta, piesele fiind de aceeasi culoare si in interiorul lor.

De asemenea, sistemele din PVC au capacitatea de a meține forma inițială, forma “memorie” – astfel dacă este lovit jgheabul și burlanul, la sistemul PVC forma își va reveni la cea inițială.

Nu în ultimul rând, prețul – Gama PVC la jgheaburi este considerată gama de LOW COST, având un pret avantajos preț pe piață.

Cum decizi de ce sistem ai nevoie?

În primul rând se alege culoarea cea mai potrivită. Numărul de jgheaburi și burlane necesar pentru un acoperiș este prevăzut de planul de sarpantă, obligatoriu de realizat înainte de începerea lucrărilor. Tot atunci se calculează și diametrul acestora, dat fiind că, în cazul unui acoperiș cu o suprafață mai mică, de până la 100 mp, de exemplu, diametrul jgheabului trebuie să aibă 125 mm, iar cel al burlanului 100 mm. În cazul în care suprafața acoperișului este mai mare, implicit și diametrul sistemelor de colectare a apelor pluviale este mai mare. Nu în ultimul rând trebuie să precizăm că la jgheaburile menționate se poate adapta un parafrunzar, un fel de tub-sită din plastic deosebit de elastic și rezistent, care nu permite frunzelor să se adune în jgheab și să obtureze scurgerea apei, așa cum se întâmplă sistematic cu jgheaburile din tablă.

Cine montează sistemul de scurgere din PVC?

Produsele Roofart sunt livrate direct la locul specificat de client. Montajul poate fi realizat cu echipe proprii de montatori. De asemenea sistemul PVC poate fi montat rapid chiar și de persoane nespecializate cu responsabilitatea respectării instrucțiunilor din ghidul de montaj.

Cum se livrează produsele?

Sistemul din PVC cântărește puțin și este compact, iar aceasta înseamnă mai puțin spațiu necesar transportului și depozitării. Roofart și Fan Curier îți asigură transportul materialelor la locul construcției.